Як зміниться ситуація на світовому ринку меблів у 2022 році » Экономика | Ekonomist

Відносна активізація ділової активності у глобальному економічному просторі призвела до зростання цін на переважну більшість видів сировини та напівфабрикатів. Саме така ситуація склалася і на ринку меблів, де подорожчання сировини та комплектуючих зумовили подорожчання готової продукції.

Шведська меблева компанія IKEA підніме ціни по всьому світу на 9% у зв’язку зі зростанням витрат на сировину та транспортування. Найбільше витрати компанії на транспортування та закупівлі зросли у Північній Америці та Європі. За прогнозом IKEA, у 2022 році ситуація не покращиться.

Ціни піднімуть у середньому на 9% у всіх країнах, де працює компанія – їхнє зростання залежатиме від інфляції у кожному конкретному регіоні.

Нагадаємо, що така кон’юнктура на ринку меблів позитивним чином вплине на діяльність суб’єктів деревообробного підприємництва, які здійснюють переробку деревини і виготовляють заготовки для меблевих виробництв. Тобто деревообробники зможуть отримати додаткові надходження у зв’язку з подорожчанням їх продукції.

Економіст

Источник