Мінфін розмістив ОВДП на 6,4 мільярда гривень

Мінфін розмістив ОВДП на 6,4 мільярда гривень

Фото: fakty.com.ua Мінфін продовжує розміщувати державні облігації

За допомогою облігацій кожен може зробити свій внесок у перемогу над ворогом, наголошують у міністерстві.

Міністерство фінансів у вівторок, 5 вересня, на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до державного бюджету понад 6,4 млрд гривень. Про це повідомила пресслужба відомства.

«Cьогодні Мінфін розмістив державні облігації на суму понад 6,4 млрд гривень», — йдеться в повідомленні.   Зазначається, що Міністерство фінансів запропонувало інвесторам гривневі ОВДП — 3,477 млрд гривень під 18,31% та 2,95 млрд гривень — під 19,19%.

Мінфін розмістив ОВДП на 6,4 мільярда гривень

  Інфографіка Мінфіну по аукціону ОВДП 5 вересня     Як відомо, у зв’язку з російською агресією Кабмін України ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій в обсязі до 400 млрд гривень. Мінфін проводить аукціони з продажу ОВДП щовівторка, починаючи з 1 березня 2022 року.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, торік за рахунок випуску військових облігацій було отримано майже 600 млрд гривень.

Нагадаємо, 29 серпня Міністерство фінансів на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики залучило до державного бюджету 7,3 млрд гривень.

Мінфін залучив понад три млрд від розміщення ОВДП

Джерело