Херсонська МВА стверджує, що інформація про спалах холери в місті – фейк

Інформація, яка поширюється серед містян стосовно спалаху холери у Херсоні не відповідає дійсності.

Про це повідомляє Херсонська міська військова адміністрація (МВА).

Повідомляється, що головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області проводиться систематична робота щодо реалізації повноважень в сфері держсанепіднагляду за станом питного водопостачання жителів деокупованих населених пунктів.

Для водопостачання Херсонської громади Херсонводоканалом використовується підземне джерело – херсонське родовище прісних підземних вод. Централізоване водопостачання здійснюється з Верхньосарматського водоносного горизонту.

Згідно технологічного регламенту з описом технологічного процесу виробництва питної води для підйому води експлуатуються виключно артезіанські свердловини глибиною від 60 до 100 метрів, вода з поверхневих джерел (р. Дніпро) не використовується.

Крім того, щоденно виконується дезінфекція води на насосних станціях гіпохлоритом натрію (наявний в достатніх кількостях).

 Відомчою атестованою хіміко-бактеріологічною лабораторією МКП «ВУВКГ м. Херсона» забезпечено лабораторний контроль за якістю питної води.

«Просимо жителів Херсонської громади не панікувати, виважено підходити до неперевірених повідомлень, чуток та довіряти виключно офіційним джерелам інформації», – йдеться в повідомленні.

Джерело