31-й день війни. Контрнаступ на околицях Харкова і бої в Ізюмі

Фото: Андрей Мариенко/KHARKIV Today. За ніч Харків обстріляли 24 рази.

Найскладнішим залишається Ізюмський напрямок. Окупанти продовжують перекидати сюди техніку.

25 березня стало успішним для захисників Харкова. Вперше з початку російської війни  перейшли у контрнаступ. Це сталося у напрямку Малої Рогані, яка була захоплена російською армією ще 24 лютого, як і сусідні села Вільхівка та Бісквітне. Бої на цьому напрямі тривають, повідомив голова Харківської військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов.

«Вчора у нас були успіхи у лавах Збройних сил України і ми відстоюємо не лише свої позиції, а й звільняємо нашу тимчасово окуповану землю. У напрямку Рогані звільнили кілька населених пунктів і зараз продовжуються бої за наші території. Зокрема, тривають також бої в Ізюмському, Чугуївському напрямках», — повідомив він.

За словами Синєгубова, ворожої авіації вчора над Харковом не було. Обстрілів було менше, ніж у попередні дні. Але харків’яни, як і раніше, повинні пересуватися містом лише у разі нагальної потреби і щоразу слідувати в укриття під час сповіщення про повітряну тривогу.

«Якщо брати Харків, то його вночі обстріляли лише 24 рази, це порівняно мало. Але ми розуміємо, що кожен обстріл, на жаль, може зазнавати втрат і серед мирного цивільного населення. Учора, на жаль, цих втрат було чимало. Я хочу звернутися до харків’ян: все ж таки не нехтуйте заходами безпеки і слухайте попереджувальні сигнали, зокрема і про протиповітряну тривогу. Ворожої авіації вчора над Харковом не спостерігалося, але спостерігалися безпілотні розвідувальні літальні апарати, які частково були знищені нашими Збройними силами України. Ми тримаємо свої позиції, ми йдемо вперед, ми звільняємо нашу окуповану землю, ми битимемося за кожен метр», — сказав голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації.

За інформацією Генштабу ЗСУ, на Слобожанському напрямку окупанти утримують раніше зайняті рубежі, здійснюють перегрупування та нарощують резерви для можливого наступу.

Раніше повідомляли: Через обстріл пошкоджено газопровід у Харкові

Як і раніше, Харківська область щодня отримує по 100 тонн гуманітарної допомоги щодня, яку відправляють до громад.

Нагадаємо, за минулу добу рятувальники 59 разів виїжджали на гасіння пожеж внаслідок обстрілів та розбирання завалів, 25 пожеж сталися в екосистемах.

Джерело