38 день війни. Обстріли Харкова з артилерії, мінометів, танків та «Градів»

Декілька снарядів знову прилетіли до центру міста.

На Дергачівському та Роганському напрямках території звільняють від окупантів.

Про ситуацію на Харківщині станом на 2 квітня повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов.

За його інформацією, минулої доби російські війська завдали 39 ударів з артилерії, мінометів, танків, реактивних систем залпового вогню по районах Салтівки, П’ятихаток, Олексіївки.

«Вранці знову продовжилися обстріли. Прилетіло кілька снарядів центром міста. Росіяни вже не вперше обстріляли з «Градів» парк імені Горького. Це одне з найулюбленіших місць відпочинку харків’ян. На жаль, один потерпілий, чоловіка госпіталізували та надають медичну допомогу» , — написав голова Харківської обласної військової адміністрації.

Раніше повідомляли: У Харкові після обстрілу почалися пожежі у 20 місцях

 

Синегубов розповів, що в області критичною точкою залишається Ізюм.

«Збройні сили України там тримають свої позиції та ведуть активні бойові дії», — пояснив він.

Голова Харківської обласної військової адміністрації додав, що окупанти протягом доби інтенсивно обстрілювали Дергачі та населені пункти району, на даний момент жертв немає.

Синегубов уточнив, два транспортно-бойових вертольоти Мі-8 РФ знищили на ізюмському напрямку.

«Їх ліквідували розрахунком вітчизняного переносного протитанкового ракетного комплексу «Корсар»! Як зазначають самі військові, це перший випадок, коли ПТРК успішно знищили повітряну мету. Це вкотре свідчить про професіоналізм наших Збройних Сил України та безглуздість росіян», — повідомив він.

Раніше повідомляли: З Барвінкового евакуювали ще 1500 мешканців

Голова Харківської обласної військової адміністрації розповів, що захисники зосередили сили на обороні Харкова, рухаються Дергачівським та Роганським напрямками, щоб звільнити територію області та зачистити її від окупантів.

В оперативній інформації щодо російського вторгнення генерального штабу ЗСУ зазначено, що на Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків. Також намагається продовжити наступ на Ізюмському напрямі.

Джерело