Генерал, полковник і рятівник стали почесними громадянами Харкова

Фото: 24tv.ua. Олег Мікац — перший український генерал, який ніколи не служив у радянській армії.

Серед почесних харків’ян тепер — начальник ГУ ДСНС у Харківській області, ректор вишу, командувач оперативного командування «Схід» і два очільники кафедр вишів.

10 серпня на позачерговій сесії Харківської міської ради ухвалили рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Харкова» п’яти харків’янам, які виявили мужність під час боротьби з російським агресором. Про це повідомили у Харківській міській раді.

«Звання присвоєно з метою вшанування та відзнаки особистостей, які зробили вагомий внесок у боротьбу з російською агресією проти України при захисті міста Харкова, виявили мужність та героїзм під час виконання бойових завдань», — зазначили у міськраді.

Почесними громадянами міста Харкова у 2022 році стали:

1. Начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області, генерал-майор Олександр Волобуєв

2. Начальник кафедри тактики та загальновійськових дисциплін Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, полковник Сергій Гузченко

3. Командувач Оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-майор Олег Мікац, перший український генерал, який ніколи не служив в радянській армії (не харків’янин, але навчався у Харківському танковому командному училищі).

4. Ректор Національно університету цивільного захисту України, генерал-лейтенант Служби цивільного захисту Володимир Садковий

5. Завідувач кафедри будівельних конструкцій Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова, академік Академії будівництва України, доктор технічних наук, професор Валерій Шмуклер.

Нагадаємо, раніше почесними харків’янами ставали політики, мери, бізнесмени. А в 2014 році звання навіть присвоїли російському сенатору, який голосував за анексію Криму. У 2017 році Дзержинський суд Харкова відмінив це рішення міськради і забрав «почесного» в Олександра Шишкіна.

Як писав KHARKIV Today, 10 серпня о 10:00 відбулася дванадцята позачергова сесія Харківської міської ради восьмого скликання. У порядку денному — 25 питань та блок «Різне».

Джерело