Харків обстріляли з кораблів Чорноморського флоту РФ

Фото: Андрей Мариенко/KHARKIV Today. Харків розстрілюють з тимчасово окупованої території та з території РФ.

Ситуацію у Харкові називають стабільною, незважаючи на продовження обстрілів. В області критичною точкою залишається місто Ізюм.

Вночі 24 березня кораблі Чорноморського флоту РФ випустили крилату ракету «Калібр» по центру Харкова. Усього за добу місто обстріляли 44 рази, область — 140 разів. Окупанти активно застосовують «Гради» та «Ураган». Про це повідомив голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов у ефірі національного телемарафону.

«Щодо Харкова у нас ситуація, можна сказати, стабільна. Було 44 обстріли з артилерії, танків, мінометів і так далі і 140 разів нас обстрілювали з реактивних систем залпового вогню. Тобто, це ми вже називаємо ситуацією стабільною. Крім того, у нас центр Харкова вчора вночі піддався обстрілам із застосуванням ракет типу «Калібр», які були випущені з кораблів Чорноморського флоту Російської федерації. Тобто, і звідти до нас уже прилітає. Щодо області, то критичною точкою залишається місто Ізюм», — сказав Синєгубов.

У області окупанти завдали удару вчора по місту Балаклія, сьогодні вранці — по Золочеву. У ці населені пункти поки що не вдається довезти гуманітарну допомогу, оскільки російські військові не узгоджують «зелені коридори». На 24 березня не погоджено жодного гуманітарного коридору в області.

Як писав KHARKIV Today, за місяць війни у Харківській області внаслідок обстрілу російськими окупантами загинуло 249 чоловік, 15 із них — неповнолітні.

Джерело