Харків’янам залишили чотири нові назви для Московського проспекту

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today Московський проспект перейменують на найближчій сесії Харківської міської ради.

Мер Харкова Ігор Терехов запустив у своєму Telegram-каналі опитування щодо перейменування Московського проспекту.

Серед запропонованих варіантів залишили чотири — Героїв Харкова, Київський проспект, Захисників України та Харківський проспект. Це, пояснили у мерії, найпопулярніші пропозиції, які озвучили харків’яни. За підсумками опитування на найближчій сесії ухвалять рішення про перейменування Московського проспекту.

Опитування було запущено об 11:51. За 15 хвилин воно охопило понад 31 000 людей. Проголосували майже 30 тисяч чоловік. Станом на 12:05 найбільшу кількість голосів набрали назви проспект Героїв Харкова та Харківський проспект — по 36%. Проголосувати можна за посиланням. Опитування — анонімне.

Терехов пояснив: під Героями Харкова варто розуміти всіх, хто захищав та захищає Харків під час війни — армія, територіальна оборона, рятувальники, медики, волонтери, комунальники. Під Захисниками України — всіх тих, хто захищав та захищає Україну. Київський проспект — на честь Києва, столиці України, Харківський — на честь Харкова.

«Пропоную вам, дорогі харків’яни, проголосувати за назву, що вам сподобалася. І вже на найближчій сесії, виходячи з результатів вашого волевиявлення, я винесу на розгляд депутатського корпусу нові назви. Впевнений, ваші депутати підтримають їх», — зазначив Терехов.

До того ж, у суботу на сайті Харківської міської ради створили розділ для пропозицій харків’ян щодо перейменувань харківських вулиць. За два дні варіанти залишили понад 10 тисяч харків’ян. Пропозиції щодо перейменування можна залишити на сайті міськради, перейшовши за посиланням або у коментарях під відповідним постом на сторінці мерії у Facebook.

Джерело