Харківські гвардійці збили російський бомбардувальник

Фото: НГУ. Нацгвардія приземлила Су-24 на Донеччині.

У ворожий Су-24 поцілили з переносного зенітного ракетного комплексу «Перун».

13 лютого о 18:03 у районі міста Бахмут на Донеччині 3-тя бригада оперативного призначення Нацгвардії України «Спартан» збила російський літак Су-24. Борт окупантів завдавав ударів по позиціях української армії та населених пунктах поблизу. Після збиття бомбардувальник зайнявся та почав знижуватися за лінією перетину. Доля пілотів невідома, повідомили у відділенні інформації та комунікації Східного теруправління Нацгвардії України.

«Знешкодив російську «сушку» гвардієць строкової служби, старший солдат Максим Балута, який на початку війни, 6 березня, збив перший ворожий літак на Харківщині», — розповіли у Східному теруправлінні Нацгвардії. 

Російський літак уразила вогнева група зенітного ракетно-артилерійського дивізіону з відстані двох кілометрів, коли перебувала на бойовому чергуванні.

За інформацією Східного теруправління Нацгвардії, у лютому підрозділ ПЗРК бригади «Спартан» збив уже п’ять повітряних цілей біля Бахмута. 

«Проте, зазнаючи численних втрат, ворог не припиняє наступальних дій на Бахмутському напрямку», — зазначили у Східному теруправлінні.

Усього з 24 лютого 2022 року по 14 лютого 2023 року на війні в Україні Росія втратила 298 літаків.

Як повідомляє «Думка», гвардійці підбили Су-24, яким користувалася ПВК «Вагнер» і на якому власник компанії Євген Пригожин погрожував президенту України Володимиру Зеленському. Інформацію про це підтвердив сам ватажок вагнерівців.

«Так, справді, саме цей борт був сьогодні атакований із землі засобами ППО супротивника. Пілот здійснив диво, приземлив машину, що горіла, повністю виконавши бойове завдання. На даний момент техніки займаються ремонтом літака», — йдеться в коментарі терористів.

Як писав KHARKIV Today, уранці 26 січня на Бахмутському напрямку харківські нацгвардійці збили російський гелікоптер Мі-24.

Джерело