Жителів Харківщини просять перебувати в укриттях

Фото: УП. Небезпека зберігається протягом всього дня.

Жителів України закликають перебувати в укриттях.

Вранці 10 жовтня російські окупанти обстрілюють територію України ракетами. Запуски відбувалися з кількох аеродромів Росії і з Каспійського моря. Уже є постраждалі мирні жителі. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко закликав жителів України 

«Україна під ракетним обстрілом. Є інформація про удари в багатьох містах країни. Внаслідок обстрілів постраждали цивільні. Залишайтеся в укриттях! Не нехтуйте безпекою!», — закликав Тимошенко.

По всій території України оголошена повітряна тривога о 6:47.  Ракетні обстріли сьогодні вранці зафіксовані в центрі Києва, у Хмельницькому, Житомирі, Дніпропетровській, Львівській, Тернопільській областях, Кропивницькому, Кременчуці, Харкові. Близько 09:30 збили кілька ракет над Миколаєвом.

Зокрема, вже відомо, що у Києві є загиблі та постраждалі. Після обстрілів сталися пожежі — на дорогах зайнялися автівки.

«Столиця під атаками російських терористів! Ракети вразили об‘єкти в центрі міста (в Шевченківському районі) та в Солом‘янському районі. Повітряна тривога, а значить і загроза, триває. Я звертаюся до всіх мешканців столиці: під час тривоги перебувайте в укриттях. У місто, якщо немає гострої необхідності, сьогодні краще не виїжджати. Про це ж прошу і мешканців передмість — не їхати сьогодні в столицю. Центральні вулиці Києва перекрили правоохоронці, працюють рятувальні служби», — повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

У багатьох містах України через ракетні обстріли зникає світло і вода. 

Станом на 09:47 повітряна тривога триває по всій Україні.

Після 15:00 у Департаменті цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації попросили харків’ян до кінця дня залишатися в укриттях або в безпечних місцях. Причина — висока вірогідність повторення масованого ракетного удару по всій Україні.

У якості укриття можна використовувати метрополітен. Він наразі працює виключно як бомбосховище.

Джерело