Жнива під час війни: як на Харківщині збирають зернові

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Пшеницю почали косити два тижні тому.

У Харківській області тривають жнива.

За офіційною інформацією, на 14 липня було намолочено понад 55 000 зерна ранніх зернових та зернобобових культур з площі майже 17 тисяч гектарів.

Сільгоспроботи тривають на підконтрольній Україні території чотирьох районів Харківщини. Це — Лозівський, Красноградський та частина Богодухівського та Чугуївського районів. Усього в Харківській області — сім укрупнених районів. Жнива не проходять в Ізюмському, Куп’янському та Харківському районах. Подекуди аграріям доводиться працювати разом із саперами. 18 та 19 липня через обстріли окупантів горіли пшеничні поля на Ізюмщині, Богодухівщині, Золочівщині та Чугуївщині.

Зокрема, намолочено:

  • 37 000 тонн озимої та ярої пшениці з площі майже 11 000 гектарів (4% до площі збирання);
  • 15 000 тонн озимого та ярого ячменю з площі 4500 гектарів (7%);
  • 3000 тонн гороху з площі 1600 гектарів (15 %).

У департаменті агропромислового розвитку ХОВА лідером за темпами збирання назвали Лозівський район Харківщини. Там обмолочено 12% площ ранніх зернових та зернобобових культур, зібрано 23 000 тонни зерна нового врожаю.

Нагадаємо, збирання ранніх зернових та зернобобових культур розпочали на Харківщини 8 липня. Першим районом, який приступив до роботи, став Лозівський. У Лозівському районі прогнозують середню врожайність.

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today ПопереднійНаступний

Джерело