Лікарні Харківщини отримають 360 ліжок від Німеччини

Фото: ХОВА Перша партія ліжок уже надійшла до регіону.

Німеччина передала Харківщині 360 лікарняних ліжок.

Ліжка з електронним керуванням розподілять між медичними закладами Харкова та області. Перша партія із 65 лікарняних ліжок уже прибула. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Це трисекційні функціональні ліжка. Всі ліжка мають електронне керування, що дозволяє пацієнтові більш комфортно почуватися на лікарняному ліжку. Повністю виключаємо прояв пролежнів. Завдяки цьому ми можемо трохи оновити ліжковий фонд лікарень. Ліжка будуть розподілені між закладами обласного підпорядкування та закладами міського підпорядкування», — розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я ХОВА Жанна Овчарова.

За словами волонтера Дмитра Кісельова, першу партію лікарняних ліжок розподілили між лікарнями у Харкові, Балаклії, Мерефі та Високому.

Окрім ліжок із Німеччини, Харківська область отримала допомогу від медичного хабу у вигляді двох анестезіологічних апаратів.

«Один апарат був направлений в Обласну дитячу лікарню, один — в Обласну дорослу лікарню. Анестезіологічні апарати будуть працювати в операційних для повноцінного проведення наркозу», — сказала Жанна Овчарова.

Фото: ХОВА

Як писав KHARKIV Today, медзаклади Харківської області отримали понад 50 генераторів різної потужності. Наразі генераторами забезпечені усі медзаклади Харківщини, які мають реанімації та операційні.

Джерело