На фасаді Харківської міськради прикрили радянську символіку

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Радянські герби тимчасово завішують білою геотканиною.

Харківський міський голова Ігор Терехов пообіцяв демонтувати серпи та молоти на будівлі міськради.

1 липня близько 16:30 комунальні служби замаскували радянські герби з серпом та молотом на будівлі Харківської міської ради. Комунальники прикрили ліпнину білою геотканиною. Це тимчасово. 

Біля будівлі міськради стоять два автомобілі-вишки. На крані однієї вишки — двоє чоловіків, на іншому — один. Кран підіймає їх на висоту третього поверху, де вони завішують серпи та молоти білою геотканиною.

Усього на будівлі міськради — дев’ять серпів та молотів. Завісити геотканиною всі, ймовірно, не вдасться, оскільки знизу знаходяться опори з консольними світильниками та проводами.

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

Як писав KHARKIV Today, 30 червня депутатка Харківської обласної ради Галина Куц отримала відповідь на депутатське звернення до очільника Харківської міської ради Ігоря Терехова щодо необхідності демонтажу з будівлі міської ради радянського герба з серпом та молотом. У відповіді юридичного департаменту міськради зазначалося, що демонтувати його неможливо, оскільки це твір мистецтва.

Однак 1 липня директор департаменту з питань інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко заявив, що думки юрдепартаменту Харківської міськради та мера Харкова Ігоря Терехова щодо демонтажу радянського герба не збігаються. Ігор Терехов прийняв рішення прибрати радянський герб і замість нього установити на будівлі міськради герб Харкова.

Джерело