Найскладніша ситуація на Харківському напрямку — ОП

Агресор хоче, зокрема, затиснути Харків.

Ідуть досить важкі бої у багатьох районах Харківської області.

Тактика Росії частково нагадує не військові, а терористичні методи. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

«Очевидно, що наші опоненти, наші вороги — хочуть вирішити основне завдання — затиснути Київ та основні міста Сходу та Півдня країни. Ми відчуваємо їхні плани, ми все це розуміємо, особливо це розуміє керівництво Збройних сил України. Але тактика, яку використовують збройні сили Росії, це не просто вже військова тактика, вона частково нагадує терористичні методи, коли обстрілюються житлові квартали. Сьогодні маємо обстріл навіть дитячих садків», — розповів він.

Подоляк назвав ситуацію на Харківському напрямку найскладнішою.

«Найскладніша ситуація у нас на сьогодні на Харківському напрямку, у Сумській області та на півдні країни, де йдуть досить важкі бої між збройними силами України та Російської Федерації. Сьогодні вдень ми отримали повідомлення про втрату понад тисячі військовослужбовців країни-агресора. Це вже велике число. І якщо такими темпами будуть дії по всій країні, це, я думаю, оцінка, яку дають наші військові, такі втрати російських військових тільки збільшуватимуться», — повідомив радник керівника Офісу президента.

Джерело