Окупанти бояться ЗСУ і подовжили комендантську годину на Харківщині

Фото: соцсети.  Місцеві жителі підозрюють, що окупанти будуть переміщувати техніку Вовчанськом.

У Вовчанську чули якісь звуки, схожі на вибухи. Російські пропагандисти лютують через роботу українських ДРГ.

Російські окупанти заявили про збільшення комендантської години у Вовчанську і прилеглих селах. Протягом троьох днів мешканцям не можна пересуватися вулицями з 17:00 до 7:00 до 7 вересня включно. Посилення режиму пов’язане з можливими діями Збройних сил України, зокрема роботою на Вовчанщині диверсійно-розвідувальних груп.

За інформацією місцевих мешканців, четвертого вересня у районі біля Агрегатного заводу було чутно звуки, схожі на вибухи, але точно ніхто не може сказати, що це були «прильоти». Не виключено, що окупанти самі щось підірвали, аби якось пояснити посилення агресії і подовження комендантської години.

 У місцеви групах повідомляється, що у місті останнім часом було тихо, але звуки вибухів лунали з боку Рубіжного, Старого і Верхнього Салтова.

«Не виключено, що вибухи придумали, а містом увечері будуть переміщувати техніку», — повідомляють користувачі у дописах місцевих груп.

Нагадаємо, Вовчанськ окупували 24 лютого. Із перших днів війни на місцевому Арегатному заводі створили буцигарню: тут утримували усіх ветеранів АТО, чоловіків призовного віку, не згодних з окупаційною владою. Останнім часом почали ширитися чутки, що окупанти перенесуть своє «управління» на взуттєву фабрику.

Саме у Вовчанську, першому місті на Харківщині, почали говорити про референдум. За нього збирали підписи, усього начебто підписалися близько 500 людей за його проведення 20 жовтня. У бюлетенях, говорили окупанти, буде два варіанти відповіді: приєднання Вовчанщини до Росії чи автономія. Вовчанські партизани попередили усіх, що участь у подібних референдумах незаконна. За це, за законами України, можливе покарання до 12 років позбавлення волі.

Окрім Вовчанська, про «референдум» також говорили у Великому Бурлуку. 

Останніми днями окупанти повідомляли про вибухи у Куп’янську, Новоосиновому (поруч із Ківшарівкою), Липцях. У всіх населених пунтках були знищені бази розташування російських військових. У Генштабі офіційно підтвердили знищення бази РФ та складу палива неподалік Куп’янська у ніч проти 1 вересня.

Джерело