Окупанти обстріляли понад 30 населених пунктів на Харківщині

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Обстріли здійснюють на Слобожанському напрямку.

Окупанти застосовували міномети, ствольну та реактивну артилерію.

Під обстріли загарбників із цієї зброї на Слобожанському напрямку потрапили 30 населених пунктів у Харківській області, зокрема Білий Колодязь, Висока Яруга, Ізюм, Нескучне, Рідкодуб, Червона Зоря. Крім того, на Харківщині окупанти застосовували ударні безпілотні літальні апарати. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Усього по Україні протягом доби російські військові завдали п’ять ракетних та 12 авіаційних ударів,  здійснили понад 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

«Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, противник завдає ударів по критичній інфраструктурі та житлових кварталах населених пунктів. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України», — зазначили у Генштабі ЗСУ.

Як писав KHARKIV Today, російські загарбники застосовують дрони-камікадзе, в тому числі в Харківській області. Вночі 6 жовтня вони завдали кілька таких ударів по промислових об’єктах Основ’янського району Харкова. Після обстрілів сталися пожежі, частково були зруйновані нежитлові будівлі, постраждалих не було.

Однак в американському Інституті вивчення війни заявили, що використання Росією безпілотних літальних апаратів іранського виробництва не створює такого ефекту, як це було з використанням Україною наданих їй США систем HIMARS. Навряд чи це суттєво вплине на хід війни. 

Джерело