Письменника Володимира Вакуленка вбили з пістолета Макарова

Фото: Сергій Болвінов ДНК-експертиза завершена.

Тіло Володимира Вакуленка понад місяць пролежало на вулиці, потім його поховали.

У тілі письменника Володимира Вакуленка знайшли кулі від пістолета Макарова. Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

«Наразі завершена перевірка ДНК профілю та підтверджено — загиблий №319 на Ізюмському кладовищі — це Володимир Вакуленко. У тілі знайдено дві кулі від пістолета Макарова», — написав Болвінов.

Як розповів начальник слідчого управління, у квітні цього року слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі письменника Володимира Вакуленка під час окупації росіянами Ізюмського району (ч. 1 ст. 146-1 Кримінального кодексу України).

Раніше повідомляли: «Я вірю в перемогу». Що сталося з письменником Володимиром Вакуленком

У жовтні до поліції звернувся батько письменника. Чоловік був упевнений, що одним із загиблих на Ізюмському кладовищі є його син. Батько розповів про обшук та зникнення сина.

«Він розповів, що до їхнього дому 23 березня приїхали п’ять осіб, ймовірно, «лнрівці» та провели обшук. Бойовики забрали письменника та його сина — провели жорстокий допит з побиттям та відпустили. Наступного дня до їх дому приїхало двоє невстановлених осіб в автомобілі з позначкою «Z» та силоміць вивезли Володимира Вакуленко. З цього часу живим його ніхто не бачив», — розповів Сергій Болвінов.

Люди, які ховали у місці масового поховання в Ізюмі, розповіли поліцейським, що 12 травня окупанти наказали їм закопати тіло чоловіка, яке знаходилося біля села Капитолівка (Ізюмський район). 

«Свідки помітили кульові отвори в тілі та простріляні документи українського письменника. Тіло знаходилось на вулиці більше місяця», — сказав Болвінов.

Пістолет Макарова найчастіше є табельною зброєю, його використовують військові офіцери.

Фото зроблене місцевим мешканцем 12 травня. Опублікував фото Сергій Болвінов

Нагадаємо, Володимиру Вакуленку було 50 років. У нього залишився неповнолітній син. 

Джерело