Президент нагородив командира бригади тероборони Харківщини

Роман Грищенко. Фото: АрміяInform Роман Грищенко удостоєний ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Орденом Богдана Хмельницького нагороджують за особливі заслуги у захисті державного суверенітету.

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденами військових. Відповідний указ глави держави опубліковано 24 травня на сайті президента.

Серед нагороджених — полковник Роман Грищенко. Його удостоїли ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі

Батальйон тероборони Харкова поінформував, що президент відзначив захисників державними нагородами за мужність та відвагу, опублікувавши цей же указ.

«При штурмі висоти та перехрестя, стратегічно важливих об’єктів наш батальйон повністю виконав бойове завдання. Вибили русню з їхніх позицій! У рукопашному бою відігнали орків від зайнятих ними окопів і самі там закріпилися. Продовжуємо захищати ці стратегічні об’єкти», — розповіли у БТро.

Раніше повідомляли: Харків’ян кличуть у новий батальйон для оборони міста

Полковник Роман Грищенко — командир однієї із бригад тероборони Збройних сил України, яка обороняє Харківщину. Він кадровий військовий. Закінчив Київський військовий ліцей імені Івана Богуна, згодом військово-юридичний факультет Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. Розпочав офіцерську кар’єру на посаді слідчого військової прокуратури Миколаївського гарнізону. Обіймав різні посади в органах військової прокуратури, зокрема був військовим прокурором Харківського гарнізону. У березні 2020 року, звільнившись із військової служби, обійняв посаду голови Сумської обласної державної адміністрації. До широкомасштабного вторгнення Роман Грищенко успішно вів власну справу, але 24 лютого цього року повернувся до лав ЗСУ, став командиром 127-ї бригади Сил територіальної оборони.

Джерело