Росія намагається поновити наступ на Харківщині — ISW

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today В Інституті вивчення війни прогнозують поразку окупантів при наступах.

Окупанти намагаються атакувати населені пункти в Харківській області.

Росія поновлює наступ у Харківській області, попри значні втрати, завдані Збройними силами України під час контрнаступу. Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

«Російські війська здійснили обмежену наземну атаку на півночі Харківської області 18 жовтня. Мабуть, це свідчить про те, що російські війська можуть зберегти територіальні прагнення в Харківській області, попри значні втрати під час останніх українських контрнаступів», — пояснили в Інституті вивчення війни.

Зазначимо, у Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що 18 жовтня Збройні сили України відбили наступ російських окупантів на село Огірцеве у Вовчанській громаді Харківської області.

У ранковому зведенні 19 жовтня сказано також про атаку окупантів на селище Дворічна Куп’янського району. Обидві атаки росіян відбила українська армія, окупанти зазнали втрат. В Інституті вивчення війни прогнозують поразку Росії при наступних спробах наступу на Харківщині.

«Природа цього обмеженого вторгнення неясна, але це може свідчити про те, що російські війська продовжують наступальні операції поблизу кордону. Враховуючи поточний стан російських наступальних можливостей в Україні, який постійно погіршується, російські війська навряд чи досягнуть будь-яких успіхів у цій сфері», — зазначили в Інституті вивчення війни.

Як писав KHARKIV Today, за минулу добу загарбники обстріляли 14 населених пунктів на Харківщині й намагалися йти в атаку.

Джерело