Ще один священник УПЦ втік із Харківської області через любов до Росії

Скрін: Відео Дімітрій Дідух служив на Харківщині та Херсонщині, тепер виїхав на тимчасово окуповану територію.

Ієрей Дімітрій Дідух під час контрнаступу ЗСУ виїхав із сім’єю до тимчасово окупованої Луганщини.

Священнослужитель Дімітрій Дідух останні кілька років служив у храмі святого Афанасія Лубенського у селі Новоєгорівка Ізюмської єпархії УПЦ Московського патріархату. Восени, коли Збройні Сили України звільняли села і гнали окупантів до російського кордону, він злякався, забрав сім’ю і виїхав на тимчасово окуповану Росією територію. Російські канали демонструють відео сім’ї Дідухів, де вони розповідають, як тікали і їм допомогала вчителька, що так само вирішила виїжджати з України. Тепер вони лишатимуться на окупованій Луганщині, де батюшка навіть отримав приход.

Цікаво, що село Новоєгорівка знаходиться на самому кордоні з Росією та Луганщиною і станом на 14 листопада залишається в тимчасовій окупації. Судячи з офіційної інформації на сайті Ізюмської єпархії, Дідух служив у храмі в Новоєгорівці з 2017 року, до того працював у храмі Охтирської ікони Божої у Харківській області та на Хмельниччині, у храмі Іоана Богослова.   

У пропагандистському відео Дідух говорить про Богом обраний руський народ.

«Русский народ богом избранный народ. Будем жить лучше, нежели жили раньше», — каже священник.

Його дружина Олена, юрист за освітою, розказала, чому втікали з села: «Нам сказали, що уже в Петропавлівці України. Вони заходять і «розправляються». Звісно, священник буде першою кандидатурою».

Наразі сім’я залишається в Троїцькому неподалік Сєвєродонецька.

Як писав KHARKIV Today, Ізюмського митрополита Української православної церкви Єлисея знайшли в Росії.

14 вересня Ізюмський та Куп’янський митрополит Української православної церкви Московського патріархату Єлисей (Іванов) відвідав одинадцяту православну виставку у Бєлгородській області (Росія). Виставку благословив голова Бєлгородської митрополії РПЦ, митрополит Бєлгородський та Старооскольський Іоанн.

Пізніше Харківська єпархія відсторонила Ізюмського митрополита через підтримку окупантів.

Джерело