Вдень окупанти обстріляли чотири підприємства у Харкові

Фото: Харківська обласна прокуратура Постраждали четверо чоловіків і жінка.

Під обстріл потрапили території чотирьох підприємств та приватний будинок.

12 липня близько 13:30 російські окупанти обстріляли Індустріальний та Немишлянський райони Харкова. Внаслідок обстрілу поранення отримали четверо чоловіків віком 42, 33, 45 та 36 років та 5-річна жінка. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, за інформацією начальника Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова, через обстріл постраждали шестеро людей.

Як повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області, крім підприємств та житлових будинків, під обстріл потрапили промислові об’єкти та гаражі. Після обстрілу виникли шість пожеж на різних об’єктах. Найбільша пожежа сталася о 13:33 на виробничому підприємстві в Немишлянському районі Харкова, повністю ліквідували вогонь о 14:42. 

«Там на відкритому майданчику, де зберігалась готова продукція, горіли бухти з кабелями на площі 300 квадратних метрів. Вогонь стрімко набирав сили й розповсюджувався, загрожуючи охопити ще більшу площу. Працівники підприємства самоорганізувались і разом з рятувальниками вжили заходів щодо рятування майна. Спільними зусиллями їм вдалось зберегти значну частину готової продукції від знищення», — розказали у ГУ ДСНС у Харківській області.

Фото: ГУ ДСНС у Харківській областіФото: ГУ ДСНС у Харківській області

Нагадаємо, станом на 15:50 12 липня у Харківській обласній військовій адміністрації повідомляли про чотирьох постраждалих внаслідок обстрілів Індустріального району Харкова. Постраждалі отримали травми середнього ступеня тяжкості, усі були госпіталізовані до медичних установ.

Джерело