У Боровій призначили окупаційну владу з-поміж місцевих колаборантів

В Боровой оккупанты обстреляли эвакуационный автобус 14 апреля. Фото: Харьковская областная прокуратура Селище повністю окуповане.

Один із місцевих жителів Борової показав російським військовим маловідомий шлях до Донецької області.

У селищі Борова на Харківщині окупанти призначили владу з місцевих колаборантів. Деякі місцеві жителі допомагають росіянам облаштуватись на зайнятій території та забезпечують інформацією. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

«За наявною інформацією, у Боровій окупанти розмістилися у будинках селищної ради, палацу культури, лікарні (зокрема, у терапевтичному відділенні), у будинках деяких місцевих підприємців. Призначили окупаційну владу з числа місцевих колаборантів, яка тепер має координувати процеси у громаді. Дані щодо персоналій уточнюються», — сказано у повідомленні.

Деякі зрадники надають ворогам інформацію про місцевих, розповідають, що й у кого можна вкрасти, допомагають облаштуватись на зайнятій території, організовують побут окупантів. Один із таких «посипак» показав окупантам маловідомий шлях до населених пунктів Донецької області.

Як зазначили у Борівській селищній раді, у різних селах громади ситуація розвивається по-різному. Найбільш жорстоке ставлення до місцевих жителів окупанти виявляють у старостинських округах на південному сході громади. Російські військові вриваються до будинків, власники яких змушені були виїхати, проводять обшуки, забирають техніку та цінні речі, є випадки, коли виносили все. Відомо про випадки, коли окупанти кидали бойові гранати у погреби будинків мирних жителів.

Раніше повідомляли: Убік Ізюму з окупованого села йде колона військової техніки РФ

Станом на 17 квітня територія Борівської громади залишається повністю окупованою. Мобільного зв’язку та інтернету немає, відновити їх неможливо. Частина населених пунктів залишається без електрики та газопостачання. Через відсутність зв’язку досі не встановлені прізвища мешканців, яких із розстріляного автобуса госпіталізували до лікарні. Зв’язок із психоневрологічним інтернатом, де знаходиться близько 200 пацієнтів, відсутній.

За інформацією Борівської селищної ради, частина вбитих російських військових похована біля дороги до окружної Чернещини. На сьогоднішній день окупанти відходять із Борової у бік Донецької області.

«Значна частина російської техніки поступово виходить із громади у напрямку Донецької області, — зазначили у Борівській селищній раді. — Активні бойові дії з Борівської громади перемістилися на територію Донецької області».

Як писав KHARKIV Today, 14 квітня у селищі Борова Ізюмського району російські окупанти обстріляли евакуаційні автобуси із мирними жителями. Внаслідок обстрілу загинули семеро жителів, ще 27 людей отримали поранення.

Джерело