У харківській лікарні переплатили мільйон гривень під час закупівлі генераторів

Фото: Харьковская областная прокуратура Начальнику відділу лікарні вручили підозру.

Під час закупівлі дизель-генераторів переплатили майже мільйон гривень.

22 лютого начальнику одного з відділів Харківської обласної клінічної лікарні, який закупив дизель-генератори за завищеними цінами, вручили підозру у службовій недбалості. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що договір про придбання п’яти приладів безперебійного живлення (дизель-генераторів) Харківська обласна клінічна лікарня та фірма підписали наприкінці 2020 року. Проте виявилося, що вартість генераторів вища за ринкову майже на мільйон гривень.

«Начальник одного з відділів лікарні, як особа, відповідальна за проведення закупівель, не провів моніторинг комерційних пропозицій потенційних постачальників товару та не вивчив ринкову ціну дизель-генераторів. У результаті обласна клінічна лікарня закупила прилади безперебійного живлення за завищеними цінами», — пояснили у прокуратурі. .

Раніше повідомляли: На реконструкцію лікарні у Харкові витратять 1,6 мільярда гривень

Підозру начальнику відділу лікарні пред’явили за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від двох до п’яти років в’язниці з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без них.

Як писав KHARKIV Today, поставила генератори за завищеними цінами обласній клінічній лікарні фірма «Енергетичне рішення». Це були наступні генератори: два дизель-генератори моделі WS125-RS, один дизель-генератор WS90-RS, два дизель-генератори моделі DJ170BD. Договір був підписаний без аукціону, за спрощеною процедурою, оскільки він стосувався заходів, спрямованих на запобігання виникненню та розповсюдженню COVID-19 на території України.

Джерело