У Харківській області не вимикали світло — ситуація стабілізована

Проте слід продовжувати економно ставитися до споживання електрики.

Національна енергетична компанія «Укренерго» повідомила про стабілізацію електропостачання по всій країні після обстрілів.

Ситуацію з електропостачанням вдалося стабілізувати, в тому числі в Харківській області. Сьогодні аварійних відключень не було. Однак рекомендація зменшувати споживання електроенергії вранці та ввечері залишається. Про це повідомив KHARKIV Today начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами компанії «Харківобленерго» Володимир Скічко.

«Треба економно ставитися до споживання електроенергії. Є періоди. Наприклад, увечері з 17:00 до 23:00, але я вважаю, що в інші часи також потрібно раціонально ставитися», — сказав Володимир Скічко.

Чи будуть надалі застосовувати аварійні відключення, вирішуватимуть в компанії «Укренерго». Споживачів просять бути готовими до того, що опалювальний сезон буде дуже важким і що за необхідністю можуть знову ввести віялові відключення.

«Ми впоралися з наслідками цієї великої атаки доволі швидко. Я вдячний всім своїм колегам, ремонтникам, колегам з обленерго, які в останні дні буквально без сну та їжі працювали, намагаючись відновити електропостачання по всій країні. Це був справді подвиг з їхнього боку. Але, на жаль, ми очікуємо, що ворог на цьому не зупиниться. Тому цей опалювальний сезон буде дуже важким. Споживачам треба бути готовими до того, що «Укренерго» може за необхідності застосовувати графіки обмеження енергопостачання, щоб зберегти баланс в енергосистемі», — сказав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Зазначимо, зменшити споживання електрики рекомендують у пікові години — вранці з 8:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00.

Володимир Кудрицький уточнив: наразі заживлено всіх споживачів, однак це не означає, що відновлено все зруйноване та пошкоджене. Роботи тривають, 700 енергетиків «Укренерго» в 40-ка ремонтних бригадах працюють над відновленням мереж цілодобово.

«Будь ласка, допоможіть їм – не вмикайте зайвого і не використовуйте багато електроприладів одночасно», — звернулися в «Укренерго».

Нагадаємо, після ракетної атаки в Україні почали аварійно вимикати електрику. У Харківській області віялові відключення ввели 11 жовтня. Вони тривали з 9:30 до 11:30.

Як писав KHARKIV Today, зранку 12 жовтня в Україні стали споживати на 6% більше електроенергії, ніж напередодні. Через це застосували обмеження споживачів у Києві та Київській області, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській та Сумській областях.

 

Джерело