У Харкові попрощалися з бойовим медиком 92-ї бригади

Фото: «Суспільне» Євгена Храпка поховали на Алеї Слави.

Парамедик Євген Храпко з 2014 року рятував воїнів у зоні бойових дій.

14 червня на Алеї Слави у Харкові провели в останню путь санітарного інструктора 92-ї окремої механізованої бригади Євгена Храпка. Він загинув 11 червня під час евакуації поранених бійців неподалік Старого Салтова. Про це повідомило «Суспільне».

Із 38-річним Євгеном Храпком прощалися дружина, батько, родичі та побратими.

«За той короткий термін, коли ми з ним познайомилися, напевно, три-чотири місяці, він з перших днів просився на передову, де хотів показати, віддати свої знання, здобуті у навчальному центрі. Він гідна людина, низький уклін батькам, які виховали такого чоловіка. Він був класним другом, класним фахівцем», — сказав командир медроти Андрій.

Фото: «Суспільне»

За час служби бойовий медик урятував «сотні життів, сотням допоміг».

Євген Храпко загинув уночі 11 червня під час евакуації поранених військових у Харківській області. За попередніми даними, автомобіль наїхав на протипіхотну чи протитанкову міну. За ними їхала ще одна машина бойових медиків, вони також отримали поранення.

«Не раз проїжджав цією дорогою, якою виїжджав на евакуацію поранених, але цього разу щось пішло не так. Може, вночі на узбіччя виїхали», — повідомив Андрій.

Батько загиблого пишається сином.

«У нас була міцна чоловіча дружба. Коли почалася ця війна, він був у Львові. За один день доїхав до Харкова. Він телефонував щодня і розповідав жахи, що він руками відкопував людей з підвалу», — згадує батько загиблого Віктор Храпко. 

Фото: «Суспільне»

Поховати військового вирішили у Харкові, але батько не виключає, що після війни можливе перепоховання у рідному місті Жені, у Миколаєві, де похована його мати.

Раніше повідомляли: У Харківській області загинув Роман Ратушний

Нагадаємо, Євген Храпко стояв біля витоків тактичної медицини в Україні, був одним із творців 205-го навчального центру тактичної медицини. Його знання врятували життя багатьом пораненим військовим. Парамедицину Євген Храпко вчив у Харкові, з 2014 року. З того часу рятував життя бійців у зоні бойових дій.

Джерело