У міській раді пояснили, навіщо рахують пасажирів у харківському транспорті

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Водії тролейбусів ведуть облік усіх категорій пасажирів.

Повертати оплату за проїзд поки не збираються.

27 березня вдень пасажири повідомили про те, що у деяких тролейбусах у Харкові проводять опитування. В анкетах — близько семи питань. Зокрема, просять указати, чи належать пасажири до певних категорій: учасники бойових дій, члени родини загиблого (померлого) ветерана війни, учасники війни, пенсіонери (громадяни похилого віку, ветерани праці, діти війни), особи з інвалідністю або «платні пасажири». У Харківській міській раді підтвердили проведення анкетування у транспорті і запевнили, що це робиться не для того, аби повернути оплату за проїзд.

«Щоб удосконалити маршрутну мережу та оптимізувати структуру рухомого складу, у Харкові досліджують пасажиропотік», — пояснили у міськраді.

За інформацією департаменту інфраструктури Харківської міськради, облік проводять співробітники депо. За допомогою анкетування хочуть визначити, наскільки часто харків’яни користуються наземним транспортом (трамваї, тролейбуси, автобуси), а також чи належать вони до пільгової категорії. Зокрема, департамент хоче з’ясувати, які пільговики найбільше користуються транспортом, скільки в ньому їздить переселенців, де слід відкрити новий маршрут. Платний проїзд поки не робитимуть.

«Іван Кузнєцов (директор департаменту інфраструктури — ред.) підкреслив, що про повернення оплати за проїзд у пасажирському транспорті мова не йде, він залишається безкоштовним, а анкетування проводиться тільки з метою вдосконалення транспортної системи», — зазначили у Харківській міській раді.

Як писав KHARKIV Today, після останнього масованого ракетного удару 9 березня Харків залишився повністю знеструмленим. У місті зупинився наземний електротранспорт та метро. Після відновлення електропостачання транспорт став ходити по-іншому. Харківська міська рада опублікувала графіки руху тролейбусів, трамваїв та автобусів.

Джерело