Українська армія знищила у Харківській області російський гелікоптер

Бойовий російський вертоліт "Алігатор" пролітав над Ізюмом.

Українська армія застосувала зенітно-ракетний комплекс «Перун».

27 травня військовослужбовці зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України збили у Харківській області бойовий вертоліт російських окупантів Ка-52 «Алігатор». Про це повідомили у командуванні Десантно-штурмових військ ЗСУ.

«Ворожній гелікоптер знищено в районах Харківщини із застосуванням переносного зенітно-ракетного комплексу «Перун». На бойовому рахунку воїнів десантно-штурмових військ ЗСУ це вже 67-а повітряна ціль», — пояснили в Командуванні.

Як повідомив офіцер 95-ої окремої десантно-штурмової бригади Юрій Кочевенко, російський гелікоптер був збитий біля міста Ізюм.

Зазначимо, що переносний зенітно-ракетний комплекс «Перун» виробляють у Польщі. Він призначений для ураження літаків, літаків, вертольотів і безпілотних літальних апаратів.

Як писав KHARKIV Today, 10 травня в районі Циркунів Харківської області українська армія збила російський вертоліт Мі-28. Поруч із уламками вертольота було знайдено флісовий світшот пілота з прізвищем Куржумбаєв. Про долю самого пілота не було відомо.

Джерело