За час війни окупанти вбили 48 дітей на Харківщині

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Ще понад 100 дітей поранені.

Окупанти обстрілюють житлові будинки, зупинки громадського транспорту, заклади освіти.

За час російської війни у Харківській області загинули 48 дітей, ще 151 дитина отримала поранення. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Зокрема, сьогодні, 20 липня, після ранкового обстрілу Салтівки загинув 13-річний хлопець, його 15-річна сестра отримала поранення. Діти перебували на зупинці.

Через обстріл 11 липня загинув батько з 17-річним хлопцем. Російські військові завдали артилерійського удару по Київському та Салтівському районам Харкова. Батько з сином проїжджали біля шиномонтажу, коли почався обстріл, обидва згоріли в автомобілі.

У селищі Печеніги 5 липня під час обстрілу був поранений хлопчик віком один рік та 11 місяців. У селі Безруки обстріл стався 21 червня, загинула 8-річна дівчинка, яка перебувала на подвір’ї будинку.

За інформацією прокуратури, на сьогодні через війну пошкоджено 232 заклади освіти у Харкові, повністю зруйновано — 21. По області пошкоджено 191 заклад освіти. У Харкові та в області пошкоджено 57 закладів професійно-технічної та вищої освіти.

«Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях», — пояснили у прокуратурі.

Якщо ви стали свідком воєнних злочинів окупантів проти дітей, повідомляйте про такі факти за номером телефону: +38 068 012 52 89.

Як писав KHARKIV Today, зранку 20 липня окупанти обстріляли Харків. Близько 9:00 вибухи пролунали на Салтівці. Внаслідок обстрілів загинули троє людей — чоловік та жінка віком 68 та 69 років (сімейна пара) та 13-річний хлопчик, його 15-річна сестра отримала поранення. Також поранено було жінку віком 72 роки.

Джерело