Загарбники роздали перші десять російських паспортів жителям Харківщини

Паспорти отримали у Куп'янську.

Паспорти видавали так званий «голова військової цивільної адміністрації Харківської області» Віталій Ганчев та депутат Держдуми Росії Артем Туров.

20 серпня у тимчасово окупованому місті Куп’янськ Харківської області видали першим десяти місцевим жителям російські паспорти. Відповідне відео розмістили російські ЗМІ.

Церемонію вручення паспортів загарбники провели в актовій залі місцевого відділу реєстрації актів цивільного стану. Документи жителям вручали під оплески. Російське видання пише, що перед отриманням паспорта жителі Харківської області склали урочисту присягу громадянина Росії.

«Діждалися ми своєї мети, дійшли. Повернулися додому, нарешті ми вдома, в одній родині, з Росією», — заявив чоловік, який отримав громадянство Росії.

«Так, хвилююче та серце билося. Дякую, що швидко», — сказав інший чоловік.

Як писав KHARKIV Today, на тимчасово окупованих територіях Херсонської, Запорізької та Харківської областей російські окупанти примусово роздають паспорти Російської федерації. Загарбники шантажують пенсіонерів, осіб з інвалідністю та інших соціально незахищених громадян тим, що вони не отримають соціальних виплат та помруть з голоду.

Джерело