Боржникам за доставку газу на Хмельниччині доведеться відповідати перед судом та платити більше від суми боргу

Боржників з оплати за розподіл природного газу на Хмельниччині під час воєнного стану не відключають від мережі. Проте за борги їм доведеться відповідати перед судом та платити більше від суми боргу.

“Там є судові збори за те, що проводиться саме судова процедура. Нараховується пеня і, відповідно, сам споживач буде сплачувати вже суму не самої заборгованості, а й всі витрати, пов’язані з судовим збором і, відповідно, сама пеня”, — повідомив виконувач обов’язків начальника Хмельницького управління з експлуатації газового господарства Олександр Лоб.

За його словами, рішення суду доведеться виконувати, інформує Суспільне.

“Виконавча служба після рішення суду проводить відповідні заходи для того, щоб людина своєчасно сплатила заборгованість. Є суми 5-7 тисяч гривень, до десяти тисяч. Це ті люди, які споживають газ для опалення, обігріву свого приміщення”, — говорить посадовець.

З його слів, найбільшими боржниками в області на сьогоднішній день є Хмельницька, Кам’янець-Подільська та Славутська громади. Загальна сума боргу складає 58 мільйонів гривень.

“В області своєчасно платять за доставку газу 70% його споживачів. І це завдяки їм опалювальний сезон минув без зривів, перебоїв та аварій”, — зазначає Олександр Лоб

Споживачам, які опинилися у важких життєвих обставинах, радить звертатися в органи соцзахисту.

“Людина, в якої є проблеми з фінансуванням, звертається в управління праці, соцзахисту. Там нараховуються субсидії”, — додає Олександр Лоб.

Джерело