На Хмельниччині привітали військовослужбовців територіальної оборони з професійним святом

Сьогодні, 2 жовтня в Україні відзначається День територіальної оборони.

Саме сили територіальної оборони від початку повномасштабного вторгнення рф проявили себе, як потужна бойова організація, яка готова до виконання будь-якого завдання.

«Сьогоднішнє професійне свято – День територіальної оборони – зовсім нове. Указ про його відзначення наш Президент Володимир Зеленський підписав лишень 2 роки тому, але важливість і потрібність цього окремого роду сил ЗСУ важко переоцінити.

Кожен із нас пам’ятає, як напередодні можливого вторгнення і в перші години повномасштабної війни величезна кількість українців, незалежно від гендерних ознак, пішла в Тероборону, бажаючи боронити рідну землю. Викликало захоплення те, як люди різного віку, професій і переконань, із величезним бойовим досвідом та зовсім без нього, стали пліч-о-пліч заради захисту своєї країни від ворога. І продовжують це робити донині – на фронті і в тилу – вже більше 7 місяців» – зазначив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

З нагоди Дня територіальної оборони України військовослужбовців Хмельницької окремої бригади територіальної оборони вітала обласна та міська влада, а також артисти 15 гарнізонного будинку офіцерів.

Джерело