У громаді на Хмельниччині попрощалися з морським піхотинцем, який загинув в ході штурмових дій у Кринках

Вчора, 26 лютого, в останню путь жителі Чорноострівської громади провели військовослужбовця Олішевського Віктора Олександровича.

Віктор народився 14 квітня 1991 року в селі Крачки Хмельницького району Хмельницької області.

Навчався у Кам’янець-Подільському фаховому коледжі Подільського державного університету на факультет  «Ветеринарна медицина», де здобув спеціальність «фельдшер ветеринарної медицини». Після навчання працював у Ветеринарній лабораторії  міста Хмельницького, йдеться у повідомленні Чорноострівської громади.

9 листопада 2011 року  Віктор Олішевський  був призваний на строкову службу у військову частину міста Полтава. Згодом продовжив службу  у військовій частині міста Яворова, де отримав звання молодшого сержанта.

Після служби повернувся до улюбленої справи,  працював за фахом фельдшером у Миколаївській дільничній лікарні ветеринарної медицини, в селі Немичинці Гвардійської громади та у селі Ставчинці Чорноострівської громади.  Віктор був захоплений своєю роботою та з часом мріяв відкрити  власну ветеринарну  аптеку.

Як справжній патріот своєї Батьківщини, Віктор не вагаючись пішов до військкомату та у числі перших  став на захист суверенітету України у складі  військової частини А3013, 36 бригади морської піхоти другої роти, другого взводу, першого відділення, командиром якого він був. Службу Віктор ніс з честю та гідністю. Відмовившись від ротації, він продовжував оберігати рідну землю.

17 лютого 2024 року Віктор загинув під час виконання бойового завдання в населеному пункті Кринки, Олешківської міської громади, Херсонського району, Херсонської області в ході штурмових дій.

Джерело