У Хмельницькому директор приватної ритуальної служби звинуватив керівництво паталогоанатомічного центру в організації корупційних схем

У Хмельницькому обласному паталогоанатомічному центрі відмовились видати тіло померлої людини представникам однієї з ритуальних служб міста попри те, що останні мали усі необхідні для цього документи.

За словами директора ритуальної служби Миколи Козловського, у паталогоанатомічному центрі процвітають корупційні схеми, вимагають у родичів померлих гроші, не видають чеки за наданні послуги.

На його думку, дії керівництва патанатомічного центру підпадають під статтю 189 кримінального кодексу України вимагання  та статтю 364 „Зловживання владою або службовим становищем”.

«Повідомляю суспільству та журналістам, що я не буду і не збираюся приймати участь у корупційних схемах, які створили у КНП «Хмельницький обласний паталогоанатомічний центр» та за якими стоїть його очільниця Синчишина Л.В.

А тепер детально, я багато років працюю в галузі похоронної справи, але такої наглості та безлюдяності від керівництва КНП”ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ  ПАТОЛОГОАНАТОМІЧНЕ ЦЕНТР” не бачив всі ці роки.

Я хочу пояснити, що в даному комунальному підприємстві проводять не тільки розтини померлих, але і збереження з інших лікарень, які не потребують чи потребують розтину і за ці послуги вимагають 4 000грн без надання офіційно чеку.

Але цікаво те, що згідно наказу затвердженим МОЗ України: про патологоанатомічний розтин, їм повертають державні кошти, при цьому вони продовжують вимагати від людей ті самі 4000грн.

І це при всьому тому, що при розтину згідно наказу МОЗ “Про затвердження Порядку проведення патологоанатомічного розтину” номер 1877 від 6.09.21. вони мають підготовити тіло до поховання, а саме вдягнути, омити і видати в належному стані родині, або особам на законних підставах.

На сьогоднішній день, патанатомічний центр комунальної власності вимагає від представників ритуальних фірм щоб ті їм заносили 4 000грн, а якщо ні – то люди мають прийти і самі одягати свого родича.

Забрати і зробити це вдома або в інших ритуальних службах, які мають відповідні камери збереження  не дозволяють, а утримують тіло у себе і закривають двері, бо їм не занесли хабар.

Я хочу наголосити , що дії керівництва патанатомічного центру підпадають під статтю 189 кримінального кодексу України вимагання  та статтю 364 „Зловживання владою або службовим становищем”.

Скільки можна морально виснажувати родичів, коли вони відмовляються платити і при цьому змушувати їх одягати померлих родичів самостійно» – йдеться у дописі керівника ритуальної служби “Memento mori” Миколи Козловського.

Джерело