Чергову злочинну схему допомоги ухилянтам викрила поліція Чернігівщини | Події

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за погодженням з прокурором Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону оголосили підозри двом особам за отримання неправомірної вигоди у схемі ухилення від військової служби.

Кримінальну схему було викрито за участі оперативників обласного теруправління стратегічних розслідувань.

Поліцейські встановили, що через цивільного посередника один з керівників квартирно-експлуатаційного відділу отримав 600 доларів від чоловіка за призначення його знайомого на посаду водія у військовій частині. Таке працевлаштування дозволило б йому нести службу подалі від фронту.

Сьогодні слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за погодженням з прокурором Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомив про підозру фігурантам:

– за одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч.2 статті 369-2 Кримінального кодексу України);

– за пособництво в одержанні першим фігурантом зазначеної вигоди (ч. 5 статті 27 ч.2 статті 369-2 Кримінального кодексу України).

Також поліцейські готують повідомлення про підозру замовнику оборудки. В його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення за ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Триває досудове розслідування.

За матеріалами поліції Чернігівської області

Источник