Ідентифікували всіх загиблих у селі Гроза — жертвами ракетного удару стали 59 людей — Події

Ідентифікували всіх загиблих у селі Гроза - жертвами ракетного удару стали 59 людей - Події

Фото: t.me/Klymenko_MVS

Криміналісти поліції ідентифікували всіх загиблих внаслідок ракетного удару по кафе на Харківщині. Жертвами стали 59 людей. Про це 12 жовтня повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

— 59 людей вбили росіяни прямим влучанням «Іскандера» в селі Гроза. Всі жертви – місцеві мешканці. Пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Всі – цивільні. Загинули цілими родинами у декілька поколінь, — написав він у своєму телеграм-каналі.

Клименко розповів, що 19 осіб ідентифікували за допомогою мобільних ДНК-лабораторій. Шість діб криміналісти поліції цілодобово відбирали зразки у родичів, виводили профілі та шукали співпадіння фрагментів.

— Одного із загиблих – 60-річного чоловіка – криміналісти встановили по 20 частинах тіла. Ще двох осіб вдалося ідентифікувати за допомогою особистих речей, вилучених з помешкань загиблих, оскільки в них не було родичів прямої лінії для порівняння ДНК-профілів, — зазначив глава МВС.

За словами Ігоря Клименка, колосальну та безпрецедентну роботу провели слідчі та криміналісти поліції Харківщини. У тому числі завдяки сучасним мобільним ДНК-лабораторіям. Без них на процес ідентифікації такої кількості тіл та фрагментів пішло б близько року.

Вранці в четвер голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що у реанімації померла 53-річна жінка, поранена під час ракетного удару Росії по кафе в селі Гроза 5 жовтня.

11 жовтня СБУ заявила, що ракету на рідне село Гроза навели два брати, які після деокупації Харківщини у 2022 році втекли до Росії.

Удар по селу Гроза став найбільшим за кількістю жертв з початку повномасштабного вторгнення РФ. 

Джерело