На Буковині судитимуть домашнього насильника, який тероризував власну матір | Події

Раніше засуджений житель Дністровського району впродовж тривалого часу вчиняв психологічне насильство щодо своєї 68-річної матері.

Поліцейські зібрали достатньо обґрунтованих доказів систематичності вчинення насильницьких дій та скерували обвинувальний акт відносно чоловіка до суду для розгляду. За вчинення протиправних дій кривднику загрожує до двох років позбавлення волі.

На початку грудня минулого року до поліції звернулася жителька Дністровського району із повідомленням, що син ображає її нецензурною лайкою та погрожує фізичною розправою.

Для з’ясування обставин інциденту на місце події виїхали працівники відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції. Поліцейські встановили, що 38-річний місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за місцем проживання, вчинив словесну суперечку зі своєю матір’ю. В ході конфлікту кривдник ображав жінку нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою.

Під час проведення досудового розслідування поліцейські з’ясували, що кривдник упродовж тривалого часу вчиняє домашнє насильство відносно матері. Працівники поліції реагували на кожне повідомлення від жінки, неодноразово складали протоколи про адміністративне правопорушення на зловмисника та проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій.

Крім цього, Сокирянський районний суд неодноразово визнавав чоловіка винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Однак правопорушник продовжував чинити психологічне насильство відносно своєї матері.

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно кривдника до суду для розгляду.

За матеріалами поліції Чернівецької області

Источник