Начальника військомату на Львівщині та трьох його поплічників судитимуть за хабарництво | Події

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів організованої групи.

Їм інкриміновано одержання неправомірної вигоди, службове підроблення, незаконне переправлення осіб через державний кордон України та підроблення документів.

Розслідуванням встановлено, що керівник Яворівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, організував схему одержання від військовозобов’язаного неправомірної вигоди за документи, які надають йому право безперешкодного виїзду за межі України.

Для цього він залучив в.о. голови військово-лікарської комісії та солдата-водія цього ж центру.

За 3 000 доларів США вони підробили медичні документи, склали висновок військово-лікарської комісії та видали тимчасове посвідчення військовозобов’язаному із відміткою про тимчасову непридатність до служби у військовий час. Це надавало йому право вільно перетинати державний кордон України.

Окрім того, в.о. голови ВЛК підбурила лікаря-уролога однієї із місцевих лікарень до складання та видачі завідомо підроблених офіційних документів. Вона без проведення медичного огляду військовозобов’язаного та відсутності результатів спеціальних лабораторних досліджень склала акт дослідження стану здоров’я, до якого внесла записи щодо наявності у нього тяжких хронічних хвороб у стадіях загострення.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Источник