РФ обстріляла 10 областей, у 4 регіонах є загиблі — Події

РФ обстріляла 10 областей, у 4 регіонах є загиблі - Події

Фото: t.me/vilkul

Протягом минулої доби РФ завдала 31 авіаційний удар та здійснила 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є постраждалі та загиблі.

Київщина. Ворог здійснив нічну ракетну атаку. Влучань немає. Постраждалі відсутні. Працювало ППО. Фактів падіння уламків на об’єкти інфраструктури не зафіксовано. Інформація уточнюється.

Чернігівщина. За добу зафіксовано 2 обстріли, із мінометів та АГС, Новгород-Сіверський район. Без жертв та руйнувань.

Сумщина. Вночі та вранці росіяни здійснили 8 обстрілів прикордонних громад. Зафіксовано 27 вибухів. Обстрілів зазнали Есманська, Білопільська, Миколаївська, Середино-Будська громади. В Білопільській громаді внаслідок обстрілу сталося загорання покрівлі дитячого будинку інтернату. Також протягом понеділка росіяни здійснили 12 обстрілів прикордонних громад. Зафіксовано 55 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Есманська, Краснопільська, Ворожбянська, Новослобідська, Білопільська та Великописарівська громади.

В Есманській громаді пошкоджено виробничі приміщення приватного підприємства, лінію електропередач. У Великописарівській громаді є пошкодження приватного житлового будинку, гаража та ЛЕП.

Запорізька область. Ворог здійснив 85 обстрілів по 14 населеним пунктах Запорізької області. Двічі вдарив з авіації, атакував з БПЛА, бив з РСЗВ по Гуляйполю, Залізничному, Гуляйпільському, Ольгівському, 75 артобстрілів здійснив по Новоандріївці, Верхній Терсі, Кам’янському, Степовому та іншим прифронтовим селам. За добу  загинуло двоє жителів області, ще двоє отримали поранення і знаходяться у лікувальних закладах.

Надвечір ворог обстрілів Залізничне. У своєму помешканні загинув 44-річний чоловік. У Гуляйполі мінно-вибухові травми отримала 64-річна жінка. Зафіксовано 34 зруйновані об’єкти: багатоповерхові та приватні будинки, майно людей, комунікації.

Дніпропетровщина. РФ вдарила по Кривому Рогу. Три крилаті ракети збило ПвК «Схід». Внаслідок влучання в п’ятиповерхівку за попередньою інформацією загинули троє мешканців. 25 людей поранені, з них 19 – у лікарні.

Ворог не полишає у спокої і Нікопольщину. Вночі обстріляв з важкої артилерії Покровську та Марганецьку громади. Територію обстежують.

Харківщина. Минулої ночі ворог завдав удару по Харкову БПЛА Shahed. Пошкоджено фасад будівлі у Київському районі. Внаслідок влучання у склад в Салтівському районі сталася пожежа на площі 1000 кв. м. Також зафіксовано влучання БПЛА в автомобіль. Попередньо,  без постраждалих.

Вчора ворог обстріляв смт. Шевченкове Куп’янського району з РСЗВ «Торнадо». Пошкоджено щонайменше 14 житлових будинків, газопровід та магазин. З пораненнями госпіталізовані двоє людей. Внаслідок обстрілів с. Вільхуватка Куп’янського району поранення зазнав 40-річний чоловік. Внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено будівлі підприємства в с. Івашки Богодухівського району.

Також вчора з гелікоптера було обстріляне с. Басове Богодухівського району. Інформація про руйнування та постраждалих не надходила. Дані уточнюються.

Луганщина. З авіації та артилерії противник вдарив вчора по Новоселівському. Також артобстрілів зазнали Діброва, Невське та Білогоріка. За добу противник здійснив 97 обстрілів (456 снарядів). Окупанти продовжують використовувати цивільну інфраструктуру для надання медичної допомоги своїм пораненим. Так, у Містках, що між Сватовим та Старобільськом, на території місцевої школи загарбники облаштували польовий шпиталь, де на лікуванні зараз перебувають понад 100 військових РФ.  

Донеччина. Вчора рашисти обстріляли Авдіївку, Костянтинівку, Красногорівку, Курахове, смт Велика Новосілка,  смт Желанне, смт Північне, смт Нью-Йорк,  Благодатне, Багатир, Карлівку. Пошкоджено 11 житлових будинків, 3 службових автомобіля, цивільний автомобіль, магазин. Одна людина загинула, 5 — поранено.

Миколаївщина. Вчора вдень ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Херсонщина. За добу по області противник здійснив 39 обстрілів  (177 снарядів), з них по  Херсону — один артилерійський обстріл (8 снарядів). Російські військові поцілили  у райони 20 населених пунктів області; заклад дошкільної освіти та будівлю магазину в Херсоні. Через підтоплення Херсона загинуло двоє людей. У результаті ворожих обстрілів троє людей дістали поранення.

Джерело