У Києві затоплення зросли до 50 сантиметрів — Події

У Києві затоплення зросли до 50 сантиметрів - Події

Фото: t.me/VA_Kyiv/

У Києві продовжує зростати рівень води у Дніпрі. У середу, 3 травня, він виріс ще на 3 сантиметри порівняно із вчорашнім днем, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

— Станом на 11:00 рівень води річки Дніпро у Києві біля мосту Метро становить 9300 см (за Балтійською системою висот). Температура води: 13°C. Порівняно з попереднім днем рівень повені піднявся на 3 см, — йдеться в повідомленні. — Аварійні підтоплення по місту Києву не зафіксовані. Рівень загрози гідрологічних явищ залишається I (жовтий). Утримується затоплення заплави шаром близько 50 сантиметрів. Залишаються підтопленими заплавні території – острови у парку Муромець, Гідропарк, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки у районі Осокорків.

Промислові об’єкти та житлові масивні міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг нинішньої повені триває, додали в КГВА.

Тим часом в Україні залишаються підтопленими 614 домогосподарств та 93 будинки, повідомляє ДСНС. За останню добу спостерігається тенденція до зниження рівня води у річках та зменшення кількості підтоплень територій. Залишаються підтопленими 614 домогосподарств, зокрема у Чернігівській області – 204, Запорізькій – 180, Черкаській – 104, Дніпропетровській – 59, Полтавській – 35, Кіровоградській – 25 та Київській – 7, а також 93 будинки, з них у Дніпропетровській області – 30, Черкаській – 36, Кіровоградській – 25, Чернігівській – 2. Крім того, у Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено 14 тис. 909 га сільськогосподарських угідь.

Джерело