У Німеччині розслідують замах на вбивство українського підлітка, справа на контролі консулів — Події

У Німеччині розслідують замах на вбивство українського підлітка, справа на контролі консулів - Події

Фото: Getty Images

Німецька прокуратура відкрила справу за замах на вбивство українського підлітка. Хлопець отримав легкі тілесні ушкодження, після надання медичної допомоги його відпустили додому. Про це повідомило посольство України в Німеччині у Фейсбуці.

— Українські консули перебувають на постійному зв’язку з батьками постраждалої дитини та місцевою поліцією. Прокуратурою міста Гьоттінген порушила справу за звинуваченням у спробі вбивства. Справа перебуває на контролі консульської служби України, яка у тісній взаємодії з компетентними органами Німеччини здійснить усі необхідні кроки для притягнення винного до відповідальності, — сказано у повідомленні.

За даними посольства, напад було скоєно у присутності інших українських дітей, найстаршому з яких було 12 років. Національність, громадянство чи походження нападника поки що не встановлено.

Інцидент стався у місті Айнбек (Нижня Саксонія). Місцеві видання Bild повідомило, що чоловік перекинув підлітка через перила мосту через те, що той розмовляв українською. У землі Нижня Саксонія наразі зареєстровані 110 тисяч українців. Загалом в Німеччині отримали тимчасовий захист понад мільйон українців.

Джерело