У тернопільському військкоматі виник скандал через побиття мобілізованих — Події

У тернопільському військкоматі виник скандал через побиття мобілізованих - Події

Фото: скрін відео t.me/AndriyuKK/21068

У військкоматі Тернополя виник черговий скандал. У мережі показали відео, на якому нібито  співробітники територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату) побили чоловіка. Про це повідомив журналіст Костянтин Андріюк і опублікував відео.

— Ніколи такого к**ва не було. І от тобі знову. ТЦК. Тернопіль, — написав Андріюк.

На відео видно, як двоє чоловіків щосили б’ють кулаками людей на ліжках. Ймовірно, постраждали також двоє.

У Тернопільському ТЦК відреагували на ситуацію та прокоментували інцидент:

— Що спровокувало конфлікт? Словесні образи та зухвалість з боку громадян стосовно працівників ТЦК СП? Приниження їх гідності? Завдання удару військовослужбовцю, як на одному з відео?  Для з`ясування усіх обставин, які відбулися, керівництвом Тернопільського ОТЦК СП призначено службову перевірку, за результатами якої буде вжито відповідних заходів. Повідомляємо, що оповіщення громадян здійснюється військовослужбовцями, які мають досвід бойових дій та переміщені у ТЦК СП для проходження служби, які визнані обмежено придатними після отриманих поранень та контузій!  Разом з тим, нагадуємо про обов`язок громадян самостійно прибувати у ТЦК СП для оновлення свої облікових даних та проходження військово – лікарської комісії, яка встановлює ступінь придатності до проходження військової служби, — написала пресслужба Тернопільського ТЦК у Facebook.

Тим часом мер Тернополя Сергій Надал звернувся до керівництва ТЦК і закликав співробітників “коректно ставитися до мобілізованих”.

— Звертаюся до тернополян: якщо вам відомі випадки неналежного або жорстокого ставлення при проведенні мобілізаційних заходів, терміново повідомляйте у військову прокуратуру та поліцію, – написав Надал. При цьому він ніяк не прокоментував це відео.

Відреагував на відео і Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він пообіцяв за цим фактом розпочати перевірку для того, щоб встановити обставини порушення прав людини.

— Якщо вам відомі факти порушення прав військовослужбовців, резервістів та мобілізованих і якщо порушили ваші права чи відомі факти порушень, звертайтеся до Офісу Омбудсмана за цими контактами: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008, — написав Лубінець.

21 вересня заступника начальника одного з відділів Самбірського військкомату відправили під цілодобовий домашній арешт через підозру в незаконному позбавленні волі двох чоловіків. Ще одного працівника Самбірського військкомату повідомлено про підозру. 19 вересня ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї.

 

Джерело