За гроші допомагав ухилянтам офомляти відповідні документи — повідомлено про підозру жителю Рівненщини | Події

За процесуального керівництва Дубенської окружної прокуратури жителю Дубенщини повідомлено про підозру в організації та сприянні в незаконному переправленні особи через державний кордон України, вчинених з корисливих мотивів.

За даними слідства, чоловік вирішив заробити, оформивши військовозобов’язаному «клієнту» документи, які б дали можливість безперешкодного виїзду за кордон. Вартість своїх послуг підозрюваний оцінив у 8 800 доларів США. Половину цієї суми у вигляді авансу він отримав ще у вересні 2023 року.

Затримали 32-річного чоловіка на початку січня після отримання другої частини коштів та передачі документів, які засвідчували непридатність до військової служби «клієнта» зі зняттям його з військового обліку. Наразі правоохоронці встановили, що ці документи – фальсифіковані.

Слідчим суддею задоволено клопотання сторони обвинувачення та вже обрано чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці із можливістю внесення застави у розмірі 605 600 грн.

Крім того, наразі у Бродівському районному суді Львівщини на розгляді перебуває обвинувальний акт стосовно цього ж чоловіка, за вчинення аналогічного злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури

Источник