Бізнес спільнота відіграє ключову роль у відновленні України та на її шляху до вступу в ЄС

 

Про це йшлося під час зустрічі Віцепрем’єрки Ольги Стефанішиної з представниками Асоціації європейських торгово-промислових палат (Eurochambres) на чолі з її Президентом Владіміром Длоугі.

 

Участь у зустрічі також взяли: Гендиректор Eurochambres Бен Джозеф Баттерс та Президент Торгово-промислової палати України / Ukrainian CCI Геннадій Чижиков.

 

Під час зустрічі, обговорили виклики для економіки в умовах повномасштабної війни, а також необхідні кроки з трансформації українського бізнесу, пов’язані з майбутнім вступом у Європейський Союз.

 

«Ми продовжуємо працювати над реалізацією семи рекомендацій Європейської Комісії. Як показує досвід попередніх процесів розширення ЄС, відкриття перемовин про вступ може надати необхідний імпульс для розвитку бізнесу і зробити країну більш привабливою для інвесторів», – зазначила Віцепрем’єрка.

 

Крім того, з її слів, рішення ЄС розпочати перемовини про вступ України матиме вирішальне значення в контексті повоєнного відновлення країни та успішності подальших структурних реформ.

 

«Швидке відновлення та повоєнна відбудова України мають стати головним завданням не лише для нашої держави, але і для всього світу. Початок переговорів про вступ означатиме забезпечення більш швидкого залучення іноземного капіталу для цілей відбудови», – сказала Ольга Стефанішина.

 

Представники Eurochambres висловили солідарність з Україною, яка дає мужню відсіч незаконній повномасштабній російській агресії, а також пообіцяли надіслати чіткий меседж європейській бізнес спільноті про важливість більш тісної співпраці з українським ринком.

 

Окремо було відзначено роботу Палати з налагодження контактів та співпраці між європейським та українським бізнесом, а також підтримку останнього.

 

За інформацією Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.