«Увага, оголошено повітряну тривогу. Просимо гостей спуститися в укриття!»

 

Якщо після 24 лютого 2022 року під час робочих поїздок чи подорожей ви зупинялися в готелях, то напевне чули таке повідомлення. Це означає, що про вашу безпеку заздалегідь подбали.

 

Готелі, ресторани, кав’ярні та інші заклади, що формують міську інфраструктуру гостинності, підлаштовуються під виклики, які формує наша реальність.

 

Якщо два роки тому через Covid доводилося вживати протиепідемічних заходів (віртуальне меню, соціальна дистанція), то зараз безумовним пріоритетом для сфери послуг і туризму є безпека їхніх відвідувачів та гостей.

 

Ще одним таким пріоритетом має стати безбар’єрність.

 

По-перше, безбар’єрність в умовах повномасштабної війни – це про безпеку також. Про зрозумілий маршрут до укриття в готелі. Доступну інформацію, яка може згодитися під час надзвичайної ситуації.

 

По-друге, для сфери послуг і туризму безбар’єрність є синонімом гостинності. Проявом поваги до різних відвідувачів та гостей.

 

У чому це проявляється? У стійці реєстрації, яка має понижену секцію – це зручно для людей на кріслах колісних. У інформаційних табличках, які мають тактильні елементи – це зручно для незрячих людей. А взагалі, як ми часто кажемо: безбар’єрність – це зручно та комфортно для усіх, і це чистісінька правда.

 

Студія універсального дизайну ORFO Universal Design розробила Довідник, який зібрав усю необхідну інформацію для створення безбар'єрного середовища в готелях, ресторанах, кав’ярнях. Довідник також містить поради для коректної взаємодії з різними відвідувачами та гостями.

 

Це практичний інструмент, який відповідає візії суспільства рівних можливостей, запропонованій першою леді Оленою Зеленською.

 

Завантажити Довідник можна тут: https://drive.google.com/…/12EabNqq9KgYYs28Xv8el…/view

 

За інформацією ГО «Безбар'єрність».