Зеленський знову змінив голову Київської ОВА

Зеленський знову змінив голову Київської ОВА

Фото: Офис президента Володимир Зеленський та Олексій Кулеба

У березні Кулебу на посаді голови Київської ОВА змінив Павлюк. Нині президент повернув йому посаду.

Президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Павлюка з посади голови Київської обласної державної адміністрації, повернувши на цю посаду Олексію Кулебі. Відповідні укази розміщено на сайті глави держави у суботу, 21 травня.

«Звільнити Павлюка Олександра Олексійовича з посади голови Київської обласної державної адміністрації», — йдеться  в указі.

«Призначити Кулебу Олексія Володимировича головою Київської обласної державної адміністрації», — йдеться у другому документі.

В Офісі президента уточнили, що очолюючи Київську ОДА (ОВА), Олександр Павлюк зміг посилити взаємодію між військовою, виконавчою владою та органами місцевого самоврядування в регіоні. З використанням військового досвіду роботи у складних умовах протистояння ворогові навколо Києва було створено нові потужні оборонні лінії.

«Саме під час головування Олександра Павлюка Київська область повністю звільнена від російських окупантів. Відразу після цього розпочалася робота з відновлення інфраструктури регіону, зокрема, розмінування території, розчищення завалів, відновлення дорожньої та критичної інфраструктури, повернення електропостачання, води та газу до будинків на території, які були під окупацією», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Павлюк змінив Кулебу на посаді голови Київської ОДА у березні для того, щоб «посилити оборону Києва та Київської області». Кулебу було призначено головою Гуманітарного штабу Київської області.

Раніше Зеленський призначив командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майора Ігоря Танцюру. При цьому глава держави звільнив з посади Юрія Галушкіна.

Джерело