Наймолодших не бронюють: стали відомі тонкощі бронювання працівників Рівненщини

Військовозобов’язані чоловіки з Рівненщини, яким ще не виповнилося 35 років, не можуть бути заброньовані підприємствами під час загальної мобілізації. Отримати бронь можуть лише особи рядового складу віком від 35 років, та офіцери – від 45-ти.

При цьому спеціалісти дефіцитних військово-облікових спеціальностей можуть отримати бронь лише, якщо вони є директором чи заступником підприємства.

Про це на брифінгу повідомив завідувач сектору мобілізаційної роботи апарату Рівненської облдержадміністрації Леонід Андрущак. Він зауважив, що бронювати не більш як половину своїх працівників можуть лише три категорії підприємств Рівненщини. Це ті, які виконують завдання для Міноборони, установи, які визначені як критично важливими і підприємства ті, які виконують мобілізаційні завдання. До критично важливих відносять великих експортерів та платників податків, і стратегічно важливі підприємства для країни та області.

Наразі перелік підприємств, які забронювали працівників, які і кількість заброньованих військовозобов’язаних чоловіків з Рівненщини, не розголошують.

Щоб забронювати військовозобов’язаних працівників керівнику необхідно подати до місцевих центрів комплектування список осі та обґрунтування необхідності відстрочки від призову. Опрацьовують такі звернення протягом 5 днів за місцем звернення, а потім погодження має затвердити Генштаб та Мінекономіки.

Джерело