У Рівному стартували навчання з домедичної допомоги (ВІДЕО)

Лічені секунди, аби врятувати життя. На фоні постійних новин про загострення військових дій з’явилася потреба ознайомити населення з важливими навичками. У Рівному стартували навчання з домедичної допомоги. Як жителям Рівненщини врятувати життя та діяти у разі надзвичайної ситуації — дивіться далі.

Знати і вміти надавати домедичну допомогу. Це навички, які можуть врятувати життя не лише вам, але й рідним та оточуючим. Особливо, коли ця потреба реально може виникнути.

Відтак, рівнян хочуть навчити, як правильно надавати домедичну допомогу.

Наступний крок — це первірка дихання прийомом — чую, бачу відчуваю.

Якщо ж людина без свідомості, не дихає і в неї зупинилося сереце — потрібно негайно проводити серцево-легеневу реанімацію.

Тетяна Воронцова додає, що спочатку потрібно повідомити людей навколо, аби вони викликали швидку і далі почати рахувати.

І так до 30-ти. Далі, потрібно зробити штучне дихання.

Продовжуйте компресії та штучне дихання у співвідношенні 30:2. Але не переривати натискання більше, як 10 секнуд Глибина: 5-6 сантиметрів. Так потрібно робити до поки не приїхала швидка, або ж людина не почне дихати. Подібні навчання у міській раді Рівного хочуть проводити і далі для жителів обласного центру.