Adobe представила помічника на базі штучного інтелекту, який аналізує текстові документи

Компанія Adobe у вівторок представила помічника AI Assistant, який працює на базі штучного інтелекту і здатен аналізувати PDF-файли.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Adobe.

В компанії зазначили, що AI Assistant швидко генерує підсумки та ідеї із довгих текстових документів, відповідає на запитання користувачів та форматує проаналізовану інформацію для використання в електронних листах, звітах і презентаціях.

Новий помічник працює на базі моделей штучного інтелекту та машинного навчання, які є в основі технології Acrobat Liquid Mode, яка підтримує зчитування PDF-файлів на мобільних пристроях. У компанії розповіли, що AI Assistant буде додано до програм Reader і Acrobat.

Користувачі Acrobat Individual, Pro та Teams, а також пробної версії Acrobat Pro, зможуть використовувати англомовну бета-версію нового помічника компанії вже з 20 лютого. Інші функції AI Assistant з’являться у Reader протягом «найближчих днів і тижнів», а інші мови додадуть у помічник згодом, поінформували в компанії.

У майбутньому за допомогою AI Assistant користувачі зможуть отримувати найважливішу інформацію з документів різних форматів і різних джерел, створювати, редагувати та форматувати документи за допомогою ШІ, а також отримувати рецензії на створені документи для покращення їх якості.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого компанія Google оголосила про масштабний ребрендинг свого чат-бота і асистента зі штучним інтелектом Bard, зокрема новий додаток і опції підписки.

Источник