Південна Корея у травні запустить космічне агентство

Міністерство науки Південної Кореї заявило про наміри запустити повноцінне космічне агентство у травні цього року, оскільки країна прагне приєднатися до числа передових країн у космічних польотах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Зазначається, що запуск корейського AeroSpace Administration (KASA) був однією із передвиборчих обіцянок президента країни Юн Сок Йоля.

У Міністерстві науки та інформаційних технологій заявили про встановлення амбітної цілі – зайняти 10% світового ринку космічних польотів до 2045 року. Міністр науки Південної Кореї Лі Чон Хо назвав запланований запуск космічного агентства «великим кроком» для відправки космічного корабля на Місяць у 2032 році та проведення досліджень Марса у 2045 році.

KASA відповідатиме за керування космічними програмами країни, а також за аеронавтику та космічні дослідження, включаючи проєкти дослідження Місяця та Марса. Зі створенням KASA Південна Корея планує підтримати більше ніж 2000 компаній, пов’язаних із космосом, та створити близько 500 тис. нових робочих місць, йдеться у заяві міністерства.

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея у травні 2023 року запустила космічну ракету Nuri з вісьмома супутниками на борту.

Фото: Yonhap

Источник