Пошта та стрічка новин Ukr.net із ночі недоступні для користувачів

Реєстратор доменних імен Network Solutions вночі з невідомих причин відключив домен Ukr.net. Користувачі втратили доступ до стрічки новин Ukr.net та електронної пошти @ukr.net.

Як передає Укрінформ, про це повідомив офіційний канал порталу Ukr.net у Телеграмі.

"Сьогодні вночі, о 01:35, реєстратор доменних імен Network Solutions, раптово і без будь-яких попереджень заблокував домен ukr.net. У результаті інтернет-користувачам стали недоступні стрічка новин Ukr.net та електронна пошта @UKR.NET", — ідеться у повідомленні.

В Укрнеті заявили, що вирішити проблему через службу підтримки реєстратора не вдалося.

"Сподіваємося, що ми зможемо отримати більше інформації та з’ясувати причини й обставини блокування з початком робочого дня офісу американської компанії-реєстратора", — зазначили в компанії.

Також вони звернулися з проханням по допомогу до надзвичайного і повноважного посла України в США Оксани Маркарової.

"Нам прикро, що мільйони українських користувачів, які щодня читають новини на порталі Ukr.net та користуються поштою @ Ukr.net, не можуть цього зробити зараз. Ми робимо все можливе, щоб відновитися. В цьому нам допомагають багато небайдужих людей", — наголосили в компанії Ukr.net.

Там запевнили, що ці складнощі тимчасові, і незабаром пошта @UKR.NET і новинна стрічка на порталі UKR.NET знову запрацюють.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого російські хакери здійснили атаку на низку відомих українських медіа, фахівці вже досліджують цей інцидент.

Источник